onsdag 19 december 2012

Hitta rätt terminal på Charles de Gaulle...

...måste vara Frankrikes bäst bevarade hemlighet....
Hemflyg från Danmark gick via Paris. Tid för byte 50 minuter, vilket är i kortaste laget för den flygplatsen. Jag visste att det skulle innebära terminalbyte eftersom jag bytte från Schengenland till icke-Schengenland och kollade upp på nätet vilken terminal Edinburghplanet brukade gå för att vara lite förberedd. För att vara helt säker frågade jag i incheckningen i Billund men personalen kunde inte finna reda på det, även om hon frågade två kollegor och ringde en tredje på telefon. Jaja, dom försökte ju iallafall...
Det enda som stog på boardingkortet var gatenummer men på kartan dom hittade över gaterna stog min förstås inte med.
Och när man kommer in efter att landat på terminal 2G så måste man direkt välja väg vänster för terminal 2E+2G eller väg höger för resten. 50-50 chans alltså. Jag chansade på att infon jag hade innan, att det skulle vara 2E, och när man sen kommer igenom passkontroll till en buss som trafikerar 2E och 2G ser man att man är på rätt väg. Men sen måste man också veta gaten eftersom 2E är uppdelad i L-gater och K-gater och bussen stannar först vid L och fortsätter sen till K. Maken till att göra det omständligt kan man ju tycka...
Skönt att till slut vara på plats i buss #2 för sista sträckan till planet i ett regnigt Paris. Planet går sen i rätt tid och allt och landar t.o.m. i Edinburgh 20 minuter före beräknad ankomst.
Tyvärr hade mitt bagage inte samma tur... När jag slog på telefonen hade jag ett mail som meddelade att mitt bagage inte kommit med planet så det var bara att ställa sig vid bagagedisken och reklamera.
Förhoppningsvis dyker det upp i morgon. Jag hade ju handlat lite klappar så det vore ju tråkigt att inte få hem dom...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar