fredag 11 januari 2013

Hem från Danmark


Jaha, då är man på Billunds flygplats på väg hem igen då efter en nästan hel vecka i det underbara landet Danmark! Det är ju nästan att man inte vill åka hem... nej, kanske inte, nu överdriver jag faktiskt... Men allt har i alla fall gått bra här, ganska produktivt då vi bara hade "officiella" möten på tisdag och fredag och resten av tiden fick vi sköta oss ganska mycket själv.

Har ca en timme innan min flight till Edinburgh via London City avgår så det går ju att få tiden att gå att skriva lite här om inte annat. Vi åkte strax efter två och sen lämnade jag av mina andra två medarbetare vid Karups flygplats runt 14.45 och sen fortsatte jag hit och var här ca en timme senare. Sen åker jag med British Airways via London City flygplats, som jag aldrig varit på förut, så lite variation blev det på den här resan än mina andra tisdag till torsdagsresor som jag normalt brukar ha hit.

En reflektion man kan ha på den här resan är att man ju sällan behöver gå hungrig här. Det har man väl märkt tidigare också, men speciellt den här gången. Överallt där man köper mat är det enorma portioner. Jag tror faktiskt inte jag har lyckats äta upp en hel portion nån kväll den här veckan! Idag fick vi enorma Wienerbröd (dvs en äkta "Danish" för de engelsktalande) till trekaffet till och med! I onsdags fick jag i och för sig skylla mig själv då vi åkte in till den närmaste större staden Herning och åt en asiatisk buffé + wok, lite á la Ginghis i Linköping, och man fick plocka åt sig själv och som vanligt la man på för mycket även då och var tvungen att lämna mat. Men det var riktigt gott, veckans höjdpunkt när det gäller maten. Inte ens en pizza igår lyckades jag få i mig då den var enorm! Och på ölen finns det ju sällan nåt att klaga på, men självklart storhetsvansinne där också... Försöker just nu få i mig en "stor" öl, dvs 75cl(!). Man får ju ligga i för att den inte ska hinna bli alltför avslagen.

Så nu ska det bli skönt att ta helg direkt när man kommer hem också. Förut har jag ju kommit hem på torsdagen och att sen jobba på fredagen brukar ju vara lite svårt att motivera sig själv, även om det ju funkat det också, men känns lite skönt att få lite sovmorgon i morgon måste jag erkänna.

45 min till avgång nu, så det börjar bli dags att dra sig bortåt gaten. Sitter för övrigt på etagen mitt emot businessklassloungen (King Amulet Lounge på bilden), men det trådlösa nätet man kan använda där när man kommer in på businessklassbiljett som jag haft nån gång förut, funkar på min Surface härifrån också märkte jag. Min mobil kunde däremot knappt hitta nätet, så känsligheten för Wifi verkar ju klart mycket bättre på nya Microsoft Surfacen än på min (hela ett år gamla) HTC One S så fick jag sagt det också.

1 kommentar: